Jadłospis

 

od 27.10.2014r. do 07.11.2014r.

poniedziałek

27.10.2014r.

 

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, kiełbaski śląskie na gorąco, musztarda, herbata owocowa.

DESER:Sok z czarnej porzeczki.

OBIAD: Grochówka z boczkiem, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z szynką drobiową, kawa z mlekiem.

wtorek

28.10.2014r.

ŚNIADANIE:Zupa mleczna z kulkami czekoladowymi, bułka z masłem.

DESER: Sok jabłkowy.

OBIAD: Zupa ryżowa, kotlet mielony, mizeria, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Rogaliki z budyniem, herbata z cytryną.

Środa

29.10.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z masłem i polędwicą z indyka,ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.

DESER: Jogurt Serduszko.

OBIAD:Zupa jarzynowa, gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK:Budyń wiśniowy.

Czwartek

30.10.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynką, pomidorem, herbata z sokiem cytrynowym.

DESER: Sok multiwitamina.

OBIAD: Zupa ziemniaczana, kluski z mięsem okraszone boczkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z cukrem i masłem.

Piątek

31.10.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb graham z masłem, twarożek z konfiturą, kakao.

DESER:Chrupsy jabłkowe

OBIAD: Zupa marchewkowa, jajko w sosie koperkowym, sałatka z ogórka kiszonego, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Mleczna kanapka.

Poniedziałek

03.11.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, parówka drobiowa z musztardą, herbata z cytryną.

DESER: Sok marchewkowy

OBIAD: Zupa brokułowa, łazanki z kiełbasą i kapustą, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka maślana z masłem i kremem Nutella, kawa zbożowa.

Wtorek

04.11.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, pasta z kiełbasy, herbata z cytryną.

DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, kiwi, gruszka, kaki.

OBIAD: Krupnik, potrawka z kurczaka, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot

PODWIECZOREK: Bułka z masłem i serkiem Almette, kakao.

Środa

05.11.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb z pasztetową, ogórek konserwowy, herbata z cytryną.

DESER: Aktimel.

OBIAD: Zupa ogórkowa, pieczeń wieprzowa, sos, kapusta czerwona, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami własnego wypieku, kawa zbożowa.

Czwartek

06.11.2014r.

ŚNIADANIE: Musli z mlekiem, bułka z masłem i dżemem brzoskwiniowym.

DESER: Sok Pysio o smaku: banan-malina-poziomka.

OBIAD:Zupa pomidorowa z ryżem, mokre kotlety (drobiowe w zalewie),surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK:Bułka z masłem i serkiem topionym, herbata z sokiem malinowym.

Piątek

07.11.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb z sałatką śledziową, herbata z cytryną.

DESER: Sok pomarańczowy.

OBIAD: Barszcz biały, filet z halibuta, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK:Serek Danio waniliowy.