Jadłospis

od 01.09.2014 do 12.09.2014r.

poniedziałek

01.09.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata z cytryną

DESER: Sok multiwitamina.

OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z dżemem, kompot.

PODWIECZOREK: Budyń malinowy z sokiem.

wtorek

02.09.2014r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Nestle”, bułka paryska z masłem.

OBIAD: Zupa grysikowa, pulpety w sosie śmietanowym, sałatka z buraczków, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy Serduszko.

Środa

03.09.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, pasta z kiełbasy, herbata z cytryną.

DESER: Banan.

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki drobiowe w cieście,surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem i serkiem Almette, kakao.

Czwartek

04.09.2014r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem i polędwicą drobiową, kawa z mlekiem.

OBIAD: Rosół z lanym ciastem, pieczeń wieprzowa, sos, kapusta czerwona, ziemniaki,kompot.
PODWIECZOREK: Rogaliki z budyniem, herbata z cytryną.

Piątek

05.09.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem i serkiem topionym, herbata z cytryną.

DESER: Sok Kubuś.

OBIAD: Zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlety z jajek, mizeria, kompot.

PODWIECZOREK: Serek ”Bakuś”.

Poniedziałek

08.09.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, parówka drobiowa z musztardą, herbata owocowa.

DESER: Jabłko.

OBIAD: Zupa kalafiorowa, łazanki z kiełbasą i kapustą, kompot.

PODWIECZOREK:Bułka maślana z masłem i kremem Nutella, kawa zbożowa.

Wtorek

09.09.2014r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszanez masłem, twarożek na słodko z konfiturą, herbata z cytryną.

OBIAD: Krupnik, kotlet mielony, sałatka z białej kapusty, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK:Sałatka owocowa.

Środa

10.09.2014r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną, chałka z masłem i dżemem.

DESER: Sok z czarnej porzeczki.

OBIAD: Rosół z makaronem, kurczak pieczony, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Chleb z masłem, serem żółtym i pomidorem, herbata z cytryną.

Czwartek

11.09.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa drobiowa, herbata z sokiem malinowym.

OBIAD: Zupa ziemniaczana, kluski z mięsem okraszone boczkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl owocowy – truskawkowy.

Piątek

12.09.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem i pastą z makreli, herbata z cytryną..

DESER: Sok jabłkowy.

OBIAD: Żurek śląski, makaron świderki z serem, masłem i cukrem, kompot.

PODWIECZOREK: Kinder mleczna kanapka.