Jadłospis

od 24.11.2014r. do 05.12.2014r.

poniedziałek

24.11.2014r.

 

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, polędwica sopocka, herbata z cytryną.

DESER:Mandarynka.

OBIAD: Zupa szpinakowa z jajkiem, makaron z serem, masłem i cukrem, kompot.

PODWIECZOREK: Rogal z masłem, kawa z mlekiem.

wtorek

25.11.2014r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Lion”,bułka z masłem i dżemem.

DESER:Sok pomarańczowy.

OBIAD: Zupa jarzynowa,gulasz wołowy z kaszą, ogórek konserwowy, kompot

PODWIECZOREK: Kisiel malinowy z biszkoptem.

Środa

26.11.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, kiełbaski na gorąco, ketchup, herbata owocowa.

DESER: Chrupsy jabłkowe.

OBIAD: Rosół z muszelkami, polędwiczki wieprzowe w sosie, surówka z marchewki, pora i jabłka, ziemniaki, kompot z dyni.
PODWIECZOREK:Bułka z masłem i serkiem topionym, kawa zbożowa z mlekiem.

Czwartek

27.11.2014r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z pastą kiełbasianą, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.

OBIAD:Zupa z zielonego groszku, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka jesienna, kompot.
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, czekolada na gorąco.

Piątek

28.11.2014r.

ŚNIADANIE:Graham z masłem i serem żółtym, herbata z cytryną.

DESER: Banan.

OBIAD: Zupa ogórkowa, kopytka z masłem i cukrem, kompot.

PODWIECZOREK: Mleczna kanapka.

Poniedziałek

01.12.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, kiełbaski drobiowe z musztardą, herbata z cytryną.

DESER: Sok jabłkowy.

OBIAD: Zupa brokułowa, kotlety z jajek, sałatka z ogórka kiszonego i jabłka, ziemniaki, kompot

PODWIECZOREK: Kanapki z szynką, pomidorem, serem, herbata malinowa.

Wtorek

02.12.2014r.

ŚNIADANIE:Bułka z masłem i twarożkiem na słodko, herbata z sokiem cytrynowym.

DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, kiwi, banan.

OBIAD: Barszcz czerwony zabielany, gołąbki bez zawijania z ziemniakami,sos pomidorowy, kompot.

PODWIECZOREK: Kasza manna z sokiem malinowym.

Środa

03.12.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb z pastą twarogową z ogórkiem zielonym, jogurtem, szczypiorkiem, herbata z sokiem malinowym.

DESER:Jogurt Serduszko.

OBIAD: Zupa fasolowa, leczo z parówek z warzywami, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto marchewkowe własnego wypieku, kakao.

Czwartek

04.12.2014r.

ŚNIADANIE:Zupa mleczna z płatkami „Kangus”, chałka z masłem.

DESER: Sok multiwitamina.

OBIAD:Zupa pomidorowa z ryżem, sznycel z indyka, ziemniaki, sos, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

PODWIECZOREK:Bułka maślana z masłem i kremem Nutella, herbata z sokiem.

Piątek

05.12.2014r.

ŚNIADANIE:Chleb słonecznikowy z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, kakao.

DESER:Sok Kubuś o smaku: marchew-jabłko-pomarańcza.

OBIAD: Zupa ziemniaczana z zacierką, filet rybny z morszczuka, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot

PODWIECZOREK:Serek Bakuś waniliowy.