Jadłospis

od  08.12.2014r. do 19.12.2014r.

poniedziałek

08.12.2014r.

 

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaski drobiowe z ketchupem, herbata z cytryną

DESER: Sok multiwitamina.

OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami, naleśniki z dżemem, kompot.

PODWIECZOREK: Jabłko tarte z marchewką.

wtorek

09.12.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, polędwica sopocka, pomidor, kawa z mlekiem

DESER: Mandarynka.

OBIAD: Rosół z makaronem, bigos, ziemniaki, kompot

PODWIECZOREK: Bułka z kremem Nutella, herbata owocowa.

Środa

10.12.2014r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli , chałka z masłem.

DESER: Danon Gratka truskawkowa.

OBIAD: Zupa krem z zielonego groszku, strogonow, ryż, kompot.
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną.

Czwartek

11.12.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z serkiem almette, herbata z cytryną.
DESER: Sok Witaminka – marchwiowy.OBIAD: Zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem, kompot.
PODWIECZOREK: Pączek, kawa zbożowa.
Piątek

12.12.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem i pastą   śledziową, herbata z cytryną.DESER: Kiwi.

OBIAD: Zupa grochowa, makaron z serem, masłem i cukrem, kompot.

PODWIECZOREK: Kinder Pingui.

Poniedziałek

15.12.2014r.

ŚNIADANIE: Bułka z masłem, szynka konserwowa, rzodkiewka, herbata z cytrynąDESER: Sok z czarnej porzeczki.

OBIAD: Zupa jarzynowa, łazanki z mięsem i kapustą, kompot.

PODWIECZOREK: Koktajl bananowy.

Wtorek

16.12.2014r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną, bułka maślana z masłem
DESER:
Jabłko.
OBIAD: Krupnik, kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Rogal z masłem i dżemem, herbata z sokiem malinowym.

Środa17.12.2014r. ŚNIADANIE:Graham z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.DESER: Jogurt „Actimel”

OBIAD: Rosół z muszelkami, kurczak w potrawce, sałatka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Rogaliki z budyniem, kawa z mlekiem.

Czwartek

18.12.2014r.

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem.DESER: Suszone morele, rodzynki.

OBIAD: Barszcz biały, stek wieprzowy, sos, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem i serkiem homogenizowanym, herbata z cytryną

Piątek

19.12.2014r.

Wigilijka

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z jajkiem i żółtym serem, herbata malinowa.DESER: Sok pomarańczowy.

OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami, filet z halibuta panierowany, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Banan.