Jadłospis

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów.

Dla dzieci z alergią  pokarmową podawane są odpowiednie zamienniki zgodnie z zaleconą dietą.

 W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do wody mineralnej.

______________________________________________________________________

od 01.02.2016r. do 12.02.2016r.

poniedziałek 01.02.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb żytni z masłem, jajecznica, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Sok Bobo Fruit.
OBIAD: Zupa „Fiony” – szpinakowa, naleśniki z twarogiem i malinami, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka grahamka z szynką i pomidorem, bawarka.

ALERGENY: gluten,mleko, produkty pochodne, jaja, śladowe ilości:gorczyca, laktoza

wtorek 02.02.2016r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, baton orkiszowy z masłem.
DESER: Owoce w plasterkach: jabłko, kiwi, banan.
OBIAD: Zupa ryżowa z groszkiem, pieczeń z indyka, sałatka z kapusty czerwonej, ziemniaki, sos, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy, bułka cynamonka.

ALERGENY: mleko, produkty pochodne, gluten, seler

Środa 03.02.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb graham z masłem, parówki Czekajki, pomidor, herbata malinowa.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa brokułowa, pulpety gotowane drobiowo – wieprzowe, surówka z kiszonych ogórków, ryż brązowy i kompot.
PODWIECZOREK: Baton orkiszowy z pastą z szynką i pomidorem, bawarka.

ALERGENY: mleko, produkty pochodne, gluten, jaja, śladowe ilości: gorczyca,laktoza
Czwartek 04.02.2016r. Tłusty Czwartek
ŚNIADANIE: Kanapki własnej kompozycji: chleb mieszany z masłem, szynka, żółty ser, pomidor, papryka, herbata z dzikiej róży.
DESER: Jogurt naturalny z musem malinowym.
OBIAD: Zupa jaglana na wywarze z jarzynami, bigos z ziemniakami, kompot.
PODWIECZOREK: Pączek, kawa Inka.

ALERGENY: mleko, produkty pochodne, gluten, jaja, seler, śladowe ilości: soja, laktoza, gorczyca

Piątek 05.02.2016r.
ŚNIADANIE: Bułka graham z masłem, twaróg z rzodkiewką, kawa zbożowa z mlekiem.
DESER: Pomarańcza.
OBIAD: Zupa krem z cukinii z grzankami, paluszki rybne, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bakuś biszkoptowy.

ALERGENY: gluten, mleko, produkty pochodne, ryba

Poniedziałek 08.02.2016r.

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbaska drobiowa na gorąco, musztarda, pomidor, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Żurek śląski, kotlety z jajek, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z pestkami dyni z rybą w pomidorach, herbata z dzikiej róży.

ALERGENY: gluten, produkty pochodne mleka, jaja, ryba, śladowe ilości soja, gorczyca, laktoza

Wtorek 09.02.2016r.

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, polędwica sopocka, kabanoski drobiowe Gryzole, warzywa do wyboru: pomidor, ogórek zielony, herbata malinowa.
DESER: Sok marchwiowy naturalny – Marwit.
OBIAD: Krupnik, potrawka z kurczaka w warzywach, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem i keczupem, herbata owocowa.

ALERGENY: gluten, mleko, produkty pochodne, śladowe ilości: soja, gorczyca, laktoza

Środa 10.02.2016r.
ŚNIADANIE: Pieczywo razowe z jajkiem i ogórkiem zielonym, kawa Inka z mlekiem.
DESER: Jabłko w plasterkach.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem, filet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej,   kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo ziarniste z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata z cytryną i miodem.

ALERGENY: gluten, mleko, produkty pochodne, ryba, jaja

Czwartek 11.02.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb ciemny z szynką i warzywa do wyboru: pomidor, ogórek, czerwona papryka, herbata z owoców leśnych z miodem.
DESER: Banan.
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami, gulasz wołowy z kaszą, surówka z kapusty białej, kompot.
PODWIECZOREK: Deser Ptasie mleczko.

ALERGENY: gluten, produkty pochodne mleka, śladowe ilości soja, gorczyca, laktoza

Piątek 12.02.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z makreli wędzonej, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa fasolowa, kluski pod jagodową pierzynką, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt Polskie smaki, mandarynka.

ALERGENY: gluten, produkty pochodne mleka, ryba

Tradycja jedzenia pączków pojawiła się w Polsce w XVI wieku.
Kultywując staropolski zwyczaj w Tłusty Czwartek tradycyjnie dzieci zjedzą pączka.

od 18.01.2016r. do 29.01.2016r.

poniedziałek 18.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem, kiełbaski drobiowe z ketchupem, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Mandarynka.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami, pierogi z serem, kompot.
PODWIECZOREK:Baton orkiszowy z salcesonem drobiowym, kawa zbożowa.

ALERGENY: mleko, produkty pochodne, gluten, jaja wędlina: śladowe ilości: soja, gorczyca, laktoza.

wtorek 19.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, szynką z indyka i pomidorem, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa ryżowa, kotlet mielony, sos musztardowo – chrzanowy, ziemniaki, sałatka z ogórków kiszonych, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy.

ALERGENY: gluten, jaja,mleko, seler, śladowe ilości: gorczyca, soja, laktoza.

środa 20.01.2016r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna  z kaszą manną, chałka  z masłem.
DESER:Jabłko.
OBIAD: Rosół z makaronem, ziemniaki, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, surówka z marchewki i jabłka, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata malinowa.

ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja,śladowe ilości: gorczyca, soja, laktoza.

Czwartek 21.01.2016r.

ŚNIADANIE: Chleb żytni z masłem i pastą jajeczną,herbata z dzikiej róży.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami, kotlet drobiowy duszony, mizeria, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Mus jabłkowy, biszkopt.

ALERGENY: jaja, produkty pochodne z mleka, gluten, seler

Piątek 22.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb z ziarnami dyni z masłem i pastą z makreli wędzonej, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Szaszłyki owocowe.
OBIAD: Zupa ogórkowa, ryba duszona w warzywach, ziemniaki, kompot
PODWIECZOREK: Bakuś waflowy.

ALERGENY: gluten, ryby, mleko i produkty pochodne, śladowe ilości: gorczyca, soja, laktoza.

Poniedziałek 25.01.2016r. Bal Karnawałowy
ŚNIADANIE: Kiełbaski orawskie na gorąco, musztarda, chleb graham, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Świeży sok jabłkowy, banan.
OBIAD: Zupa ziemniaczana, łazanki z mięsem z szynki wieprzowej i kapustą kiszoną, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami własnego wypieku, kakao.

ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja, śladowe ilości: gorczyca, soja, laktoza.

Wtorek 26.01.2016r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chałka z masłem.
DESER: Tarta marchewka z jabłkiem.
OBIAD: Kapuśniak z kiełbasą, kolorowy kociołek (pierś  z kurczaka duszona w warzywach), ryż na sypko, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel malinowy z tartym jabłkiem.

ALERGENY: mleko, gluten, seler.

Środa 27.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem i pastą z szynki, kawa zbożowa.
DESER: Jogurt naturalny z musem truskawkowym.
OBIAD: Zupa marchewkowa, sztuka mięsa, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb ziarnisty  z pastą edamską (ser żółty, ogórek. szynka konserwowa) herbata z dzikiej róży.

ALERGENY: gluten, mleko, produkty pochodne, śladowe ilości: gorczyca, soja,laktoza.

Czwartek 28.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb ciemny z szynką i warzywa do wyboru: pomidor, ogórek, czerwona papryka, herbata z owoców leśnych z miodem.
DESER:Jabłko pieczone z miodem.
OBIAD: Zupa pomidorowa z muszelkami, mokre kotlety (drobiowe w zalewie), surówka z marchewki i ogórka, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Galaretka pomarańczowa z mandarynkami.

ALERGENY: gluten, produkty pochodne z mleka, seler, jaja,śladowe ilości: gorczyca, soja,laktoza.

piątek 29.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z pastą z tuńczyka (jajko, ogórek, cebula), herbata z cytryną i miodem.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Barszcz biały, kopytka z sosem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Mleko sojowe czekoladowe, chrupki kukurydziane.

ALERGENY: gluten, ryby, jaja, soja, produkty pochodne z mleka.


od 04.01.2016r. do 15.01.2016r

poniedziałek 04.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, żółtym serem i pomidorem, bawarka.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy, naleśniki serowo – jagodowe, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb żytni z pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata z miodem i cytryną.

wtorek 05.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka konserwowa, papryka czerwona,sałata, herbata z cytryną.
DESER: Mandarynka.
OBIAD: Krupnik, potrawka z kurczaka w warzywach, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem i keczupem,  herbata z dzikiej róży.

Środa 06.01.2016r.
Święto Trzech Króli

Czwartek 07.01.2016r.

ŚNIADANIE: Chleb graham z masłem i pastą twarogową z rzodkiewką, kawa zbożowa Inka.
DESER: Sok Bobo Fruit.
OBIAD: Barszcz ukraiński, makaron z mięsem i sosem Napoli, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń malinowy ze słomką ptysiową.

Piątek 08.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem i pastą z makreli wędzonej, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Jogurt naturalny z musem truskawkowym.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki mielone rybne, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel morelowy, biszkopty.

Poniedziałek 11.01.2016r.
ŚNIADANIE: Parówka z szynki na gorąco, chleb żytni z masłem, pomidor, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Żurek śląski, makaron z serem, kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata malinowa.

Wtorek 12.01.2016r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb graham z masłem.
DESER: Owoce w plasterkach: jabłko, kiwi, mandarynka.
OBIAD: Zupa jarzynowa, gulasz wieprzowo – wołowy  z kaszą sałatka z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: Deser ptasie mleczko.

Środa 13.01.2016r.
ŚNIADANIE: Baton orkiszowy z masłem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, bawarka.
DESER: Banan.
OBIAD: Grochówka, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, pora i jabłek, kompot.
PODWIECZOREK: Mus jabłkowy, biszkopt.

Czwartek 14.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem, polędwica sopocka, sałata zielona, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Zupa szpinakowa z jajkiem, bogracz z kluskami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z musem malinowym.

Piątek 15.01.2016r.
ŚNIADANIE: Chleb z sałatką śledziową, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Sok Kubuś Play.
OBIAD: Krem brokułowy, ryż z koktajlem truskawkowym, kompot. Banan.
PODWIECZOREK: Bakuś biszkoptowy.

 

21.12.2015r. do 01.01.2016r.

poniedziałek 21.12.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb ziarnisty z masłem, polędwicą, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Mandarynka.
OBIAD: Zupa brokułowa, jajko sadzone, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb żytni z masłem, pomidor, bawarka.

wtorek 22.12.2015r. Wigilijka
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem, kiełbaski drobiowe z ketchupem, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami, filet z flądry panierowany, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Banan.

środa 23.12.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką bułka z masłem.
DESER: Kiwi i kaki w plasterkach.
OBIAD: Rosół z makaronem, gulasz drobiowy, kasza, ogórek kiszony, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb słonecznikowy z masłem i  szynką, bawarka.

czwartek 24.12.2015r. WIGILIA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem i serem żółtym, herbata z owoców leśnych.
DESER: Sok pomarańczowy.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, racuchy, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel morelowy.

piątek 25.12.2015r.
Boże Narodzenie

poniedziałek 28.12.2015r.
ŚNIADANIE: Graham z masłem, jajkiem, pomidorem, herbata malinowa.
DESER: Jabłko w plasterkach.
OBIAD: Barszcz biały, ryż z koktajlem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa z pastą twarogową kawa Inka z mlekiem.

wtorek 29.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, parówka z szynki z musztardą, herbata z miodem.
DESER: Banan.
OBIAD: Kapuśniak z kwaszonej kapusty, placki ziemniaczane, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel pomarańczowy, ciastko zbożowe.

środa 30.12.2015r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka graham z masłem.
DESER: Sok Witaminka.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku,kotlety mielone, mizeria, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Baton orkiszowy z masłem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbata owocowa.

czwartek 31.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pomidor, kabanosy, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Pomarańcza.
OBIAD: Krupnik, makaron z twarogiem, kompot.
PODWIECZOREK: Bakuś biszkoptowy.

Piątek 01.01.2016r.
Nowy Rok 2016

07.12.2015r. do 18.12.2015r.
poniedziałek 07.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem, polędwica drobiowa, zielona sałata, pomidor, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami, naleśniki z serowo – bananowe, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka graham z masłem i pastą z makreli, kawa Inka.

wtorek 08.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb żytni z masłem, szynka wieprzowa gotowana, ogórek zielony, herbata malinowa.
DESER: Mandarynka, banan.
OBIAD: Zupa ryżowa, bogracz z kluskami, surówka z kiszonej kapusty, kompot.
PODWIECZOREK: Mus jabłkowy, biszkopty.

środa 09.12.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką bułka z masłem.
DESER: Jabłko w plasterkach.
OBIAD: Rosół z muszelkami, kotlety drobiowe w zalewie, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną.

czwartek 10.12.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb wieloziarnisty, polędwica sopocka, ogórek zielony, bawarka.
DESER: Jogurt naturalny z musem z jagód.
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana,spaghetti z sosem bolońskim i mięsem, kompot.
PODWIECZOREK: Baton orkiszowy z masłem i pasztetem, herbata z dzikiej róży z miodem.

piątek 11.12.2015r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z jajkiem i żółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata malinowa.
DESER: Owoce w plasterkach: kiwi, gruszka, kaki.
OBIAD: Barszcz ukraiński, kopytka z musem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel malinowy z tartym jabłkiem.

poniedziałek 14.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem, kiełbaski drobiowe z ketchupem, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa krem z cukinii, łazanki z mięsem i kapustą, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa z pastą twarogową kawa Inka z mlekiem.

wtorek 15.12.2015r.
ŚNIADANIE: Kanapki własnej kompozycji: chleb cebulowy z masłem, kabanoski drobiowe Gryzole, pomidor, sałata, herbata malinowa.
DESER: Tarte jabłko z marchewką.
OBIAD: Żurek śląski z kiełbasą, biała pieczeń, sos, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń bananowy.

środa 16.12.2015r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka graham z masłem.
DESER: Bakuś shake do picia.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, pyzy z mięsem i boczkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb ziarnisty  z pastą edamską (ser żółty, ogórek. szynka konserwowa) herbata z dzikiej róży.

czwartek 17.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb mieszany z pastą z szynki, herbata z aronii z miodem.
DESER: Koktajl bananowy.
OBIAD: Krupnik, zrazy mielone w sosie własnym, marchewka gotowana mini, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Jabłecznik własnego wypieku, kakao.

piątek 18.12.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb dyniowy z pastą z tuńczyka, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Sok świeżo tłoczony jabłkowo – gruszkowy.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, kotlet z jajka, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Bakuś waflowy.

od 23.11.2015r. do 04.12.2015r.

poniedziałek 23.11.2015r.
ŚNIADANIE: Kiełbaski drobiowe na gorąco, keczup, pomidor, chleb ziarnisty z masłem, herbata z cytryną i miodem
DESER: Sok świeżo tłoczony  jabłkowo – malinowy.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy, placki ziemniaczane,kompot. Banan.
PODWIECZOREK: Chleb razowy z polędwicą drobiową, ogórkiem zielonym, bawarka.

wtorek 24.11.2015r.
ŚNIADANIE: Baton orkiszowy z masłem i serkiem śmietankowym, kakao.
DESER: Mandarynka.
OBIAD: Krupnik, klopsiki mielone, sos musztardowo – chrzanowy, ziemniaki, sałatka z ogórków kiszonych, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy, wafle ryżowe.

środa 25.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka konserwowa, sałata zielona, rzodkiewka, kawa z mlekiem.
DESER: Sok Kubuś Play.
OBIAD: Rosół z ryżem, udziec z kurczaka duszony, mizeria, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Deser ptasie mleczko.

czwartek 26.11.2015r.
ŚNIADANIE: Mleko z płatkami owsianymi, chałka z masłem.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, kiwi, śliwka.
OBIAD: Zupa szpinakowa z kaszą jaglaną, kotlet drobiowy panierowany, surówka z białej kapusty, pora i jabłek, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z musem malinowym.

piątek 27.11.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb dyniowy z masłem i pasta z dorsza wędzonego i ogórek kiszony, herbata z miodem.
DESER: Jogurt naturalny z musem truskawkowym.
OBIAD: Zupa ogórkowa, paluszki rybne, surówka z marchwi i jabłka, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Bakuś biszkoptowy.

poniedziałek 30.11.2015r.
ŚNIADANIE: Kiełbaski orawskie na gorąco, musztarda, chleb razowy z masłem, pomidor koktajlowy, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Świeży sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami,ryż zapiekany z jabłkami, kompot.
PODWIECZOREK: Tosty z masłem czosnkowym i serem keczup, kakao.

wtorek 01.12.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną, baton pszenny z masłem.
DESER: Marchewka do chrupania i jabłko w plasterkach.
OBIAD: Kapuśniak z kiełbasą, kolorowy kociołek (pierś  z kurczaka duszona w warzywach), ryż na sypko, kompot.
PODWIECZOREK: Galaretka pomarańczowa z mandarynkami.

środa 02.12.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z szynką i warzywa do wyboru: pomidor, ogórek, żółta papryka, herbata z owoców leśnych z miodem.
DESER: Tarte jabłko z marchewką.
OBIAD: Zupa brokułowa, bitki wołowe, sałatka z buraczków, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata malinowa.

Czwartek 03.12.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo razowe z jajkiem i ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.
DESER: Jogurt naturalny z musem malinowym.
OBIAD: Zupa marchewkowa, sztuka mięsa, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel wiśniowy, ciastko zbożowe.

Piątek 04.12.2015r.
ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, serek Almette, kakao.
DESER: Sok świeżo tłoczony jabłkowo – gruszkowy.
OBIAD: Grochówka, polędwiczki z dorsza, ziemniaki, surówka z pora (por, kukurydza, jabłko, jogurt), kompot.
PODWIECZOREK: Mleko sojowe czekoladowe, banan.

od 09.11.2015r. do 20.11.2015r.
poniedziałek 09.11.2015r.
ŚNIADANIE: Parówki z szynki na gorąco, keczup, ogórek zielony, chleb cebulowy z masłem, herbata z cytryną i miodem
DESER: Sok świeżo tłoczony jabłkowo – malinowy.
OBIAD: Zupa ziemniaczana, łazanki z mięsem z szynki wieprzowej i kapustą kiszoną, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb żytni z masłem, pomidor, bawarka.

wtorek 10.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z pora, jabłka i marchewki, kompot.
PODWIECZOREK: Mleko sojowe czekoladowe, chrupki kukurydziane.

środa 11.11.2015r.
Święto Niepodległości

czwartek 12.11.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną, chałka  z masłem.
DESER: Jabłko w plasterkach.
OBIAD: Żurek śląski z ziemniakami, spaghetti z mięsem, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem i keczupem, herbata malinowa.

piątek 13.11.2015r.

ŚNIADANIE: Baton orkiszowy z pastą jajeczną i ogórkiem kiszonym,herbata owocowa.
DESER: Bakuś shake do picia.
OBIAD: Zupa krem z cukinii, racuchy drożdżowe, banan, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem, makrela w pomidorach, herbata z cytryną i miodem.

poniedziałek 16.11.2015r.
ŚNIADANIE: Kanapki własnej kompozycji: chleb ciemny z masłem, szynka, jajko na twardo, pomidor, sałata, herbata malinowa.
DESER: Kiwi i kaki w plasterkach.
OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, kotlety z jajek, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z musem malinowym.

wtorek 17.11.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb słonecznikowy z pastą z tuńczyka (jajko, ogórek, cebula), herbata z cytryną i miodem.
DESER: Sok świeżo tłoczony jabłkowo – porzeczkowy.
OBIAD: Zupa z dyni, zrazy mielone drobiowo – wieprzowe, buraczki, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel morelowy ze słomką ptysiową.

środa 18.11.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb ziarnisty z masłem.
DESER: Owoce w plasterkach: gruszka, jabłko, mandarynka.
OBIAD: Rosół z lanym ciastem, ziemniaki, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka graham z pasztetem drobiowym, ogórek konserwowy, herbata owocowa

czwartek 19.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem i pastą kiełbasianą, kawa Inka z mlekiem.
DESER: Tarta marchewka z jabłkiem.
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, strogonow, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń  śmietankowy z rurkami waflowymi.

piątek 20.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z pastą z makreli wędzonej, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Sok świeżo tłoczony  jabłkowo – rabarbarowy.
OBIAD: Zupa fasolowa, filet z morszczuka, ziemniaki, sałatka z białej kapusty, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy, biszkopty.

od 26.10.2015r. do 06.11.2015r.
poniedziałek 26.10.2015r.
ŚNIADANIE: Kiełbaski na gorąco, chleb razowy z masłem, pomidor, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa krem brokułowy, kluski na parze z koktajlem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Graham z polędwicą drobiową, bawarka.

wtorek 27.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z pastą z makreli, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Sok jabłkowy naturalny – Marwit.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie śmietanowym, sałatka  z białej kapusty, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z musem malinowym.

środa 28.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb graham z masłem, sałata zielona,rzodkiewka, jajko, herbata malinowa.
DESER: Owoce w plasterkach: kiwi, gruszka, kaki.
OBIAD: Zupa ryżowa,  kotlet drobiowy, mizeria, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z rybą w pomidorach, herbata z miodem i cytryną.

czwartek 29.10.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, chleb ziarnisty z masłem.
DESER: Marchew do chrupania.
OBIAD: Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną, udziec z indyka duszony, brokuły gotowane, sos ziemniaki, kompot
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z malinami, pałeczki kukurydziane.

piątek 30.10.2015r.

ŚNIADANIE: Baton orkiszowy z żółtym serem, pomidor, kawa z mlekiem.
DESER: Sok Kubuś Play.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlety mielone z ryby, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z jabłkiem, herbata malinowa.

poniedziałek 02.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, parówki Czekajki, ogórek zielony, herbata malinowa.
DESER: Owoce w plasterkach: banan, mandarynka, jabłko.
OBIAD: Zupa „Fiony” – szpinakowa z jajkiem, naleśniki z twarogiem i jagodami, kompot.
PODWIECZOREK: Baton orkiszowy z szynką i pomidorem, bawarka.

wtorek 03.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb żytni z masłem, szynka wieprzowa gotowana, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Jogurt naturalny z musem truskawkowym.
OBIAD: Krupnik, potrawka z kurczaka w warzywach, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa z pastą twarogową kawa Inka z mlekiem.

środa 04.11.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, baton orkiszowy z masłem.
DESER: Koktajl bananowy.
OBIAD: Rosół z makaronem i zieloną pietruszką, schab duszony w sosie własnym, kluski śląskie, czerwona kapusta, kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo ziarniste z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata z cytryną i miodem.

Czwartek 05.11.2015r.
ŚNIADANIE: Kanapki własnej kompozycji: chleb mieszany z masłem, szynka, żółty ser, pomidor, papryka, herbata z dzikiej róży.
DESER: Owoce w plasterkach: kiwi, gruszka, jabłko.
OBIAD: Zupa kalafiorowa, filet z indyka w sosie, ziemniaki, surówka z pora, jabłka i marchewki kompot.
PODWIECZOREK: Bułka graham z masłem, serek biały, bawarka.

Piątek 06.11.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z ziarnami dyni z masłem i twarogiem z rzodkiewką, herbata z cytryną i miodem.
DESER: Marchewka z jabłkiem
OBIAD: Barszcz biały, halibut panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt Polskie smaki.

od 12.10.2015r. do 23.10.2015r.

poniedziałek 12.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbaska drobiowa na gorąco, musztarda, pomidor, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Sok pomarańczowy.
OBIAD:Zupa ziemniaczana,kluski na parze z koktajlem truskawkowym,kompot.
PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem, szynką drobiową, ogórkiem zielonym, kakao.

wtorek 13.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka, kabanoski drobiowe Gryzole, warzywa do wyboru: pomidor, ogórek zielony, herbata malinowa.
DESER: Jogurt naturalny z musem malinowym.
OBIAD: Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, jabłko w plasterkach.

środa 14.10.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, baton orkiszowy z masłem.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, mokre kotlety (drobiowe w zalewie), surówka z marchewki i ogórka, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb ziarnisty  z pastą edamską (ser żółty, ogórek. szynka konserwowa) herbata z dzikiej róży.

czwartek 15.10.2015r.
ŚNIADANIE: Graham z twarogiem z rzodkiewką, kakao.
DESER: Sok jabłkowy naturalny Marwit.
OBIAD: Żurek z ziemniakami i jajkiem, kolorowy kociołek (pierś  z kurczaka duszona w warzywach), ryż na sypko, kompot.
PODWIECZOREK: Mleko sojowe czekoladowe, banan.

piątek 16.10.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z pastą z makreli, ogórek konserwowy, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Tarte jabłko.
OBIAD: Kapuśniak na kiełbasie, kopytka z serem i masłem, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt Polskie smaki.

poniedziałek 19.10.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, parówki Czekajki,pomidor,herbata malinowa.
DESER: Sok marchwiowy naturalny – Marwit
OBIAD: Zupa grysikowa na wywarze z jarzynami , kotlety z jajek, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Baton orkiszowy z szynką i pomidorem, bawarka.

wtorek 20.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z miodem.
DESER: Gruszka w plasterkach.
OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, sałata lodowa, ziemniaki, kompot
PODWIECZOREK: Galaretka z truskawkami.

środa 21.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb cebulowy z masłem i pastą z kurczaka, kawa z mlekiem.
DESER: Jogurt naturalny z musem z jagód.
OBIAD: Rosół z makaronem, bogracz z kluskami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem i keczupem, herbata owocowa.

Czwartek 22.10.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, baton orkiszowy z masłem.
DESER: Owoce w plasterkach: kiwi, arbuz, gruszka.
OBIAD: Krupnik, filet z indyka w sosie, ziemniaki, surówka z pora, jabłka i marchewki kompot.
PODWIECZOREK:Chleb graham z masłem i serkiem owocowym Almette herbata owocowa.

Piątek 23.10.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo razowe z jajkiem i ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.
DESER: Banan.
OBIAD: Barszcz ukraiński, kotlety rybne mielone, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń  czekoladowy z rurkami waflowymi.

od 28.09.2015r. do 09.10.2015r.
poniedziałek 28.09.2015r.
ŚNIADANIE: Kiełbaski grzane, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Nektar z czarnej porzeczki.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej, naleśniki z serem, kompot.
PODWIECZOREK: Ryż na mleku z tartym jabłkiem.

wtorek 29.09.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb mieszany graham z masłem,serem żółtym,kawa z mlekiem.
DESER: Jogurt naturalny z musem z kiwi.
OBIAD: Rosół z makaronem, bitki z polędwicy wieprzowej, kasza jęczmienna, sos, surówka z kapusty czerwonej, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel wiśniowy.

środa 30.09.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, baton orkiszowy z masłem.
DESER: Marchew do chrupania.
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana, pyzy z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo ciemne z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata z cytryną.

czwartek 01.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z szynką i warzywa do wyboru: pomidor, ogórek, czerwona papryka, herbata z owoców leśnych z miodem.
DESER: Owoce w plasterkach: gruszka, kiwi, banan.
OBIAD: Zupa jaglana na wywarze z jarzynami, bigos z ziemniakami, kompot.
PODWIECZOREK: Tosty z masłem czosnkowym i serem żółtym, keczup, kakao.

piątek 02.10.2015r.

ŚNIADANIE: Graham z masłem, biały serek, szczypiorek, kawa z mlekiem.
DESER: Melon w plasterkach
OBIAD: Zupa z brukselki z ryżem, filet z morszczuka, ziemniaki, sałata z białej kapusty, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń malinowy z biszkoptem.

poniedziałek 05.10.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata,herbata z cytryną i miodem.
DESER: Sok Kubuś Play.
OBIAD: Zupa ogórkowa, pierogi z serem, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl bananowy.

wtorek 06.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z pastą z makreli w pomidorach, herbata z miodem i cytryną.
DESER: Bakuś shake do picia.
OBIAD: Zupa pomidorowa z muszelkami, filet z indyka duszony w sosie, sałata lodowa, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Grahamka z szynką i pomidorem, bawarka.

środa 07.10.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem.
DESER: Jogurt naturalny z musem truskawkowym.
OBIAD: Zupa marchewkowa, pulpety drobiowo – wieprzowe w sosie śmietankowym, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: Graham z pasztetem, herbata z miodem i cytryną.

Czwartek 08.10.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną, baton pszenny z masłem.
DESER: Sok jabłkowy, pałeczki kukurydziane.
OBIAD: Rosół z ryżem, kotlet z piersi kurczaka, mizeria, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z polędwicą drobiową, pomidorem, herbata z cytryną.

Piątek 09.10.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo razowe z jajkiem i ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.
DESER: Sok pomarańczowy.
OBIAD:Zupa koperkowa z ziemniakami, kotlety mielone z ryby, kalafior gotowany, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt Bakoma Polskie smaki.

od 14.09.2015r do 25.09.2015r.

Poniedziałek 14.09.2015r.
ŚNIADANIE: Kiełbasa drobiowa z musztardą, chleb z masłem, herbata z cytryną.
DESER: Sok Witaminka.
OBIAD: Zupa zalewajka ze śmietaną, kiełbasą oraz jajkiem, makaron z serem i masłem, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem i keczupem, herbata malinowa.

Wtorek 15.09.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, sałatą, z szynką z indyka, herbata z cytryną.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy.

środa 16.09.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką, baton pszenny z masłem.
DESER: Jogurt naturalny z musem truskawkowym.
OBIAD: Zupa ryżowa, stek wieprzowy, sos, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Graham z polędwicą drobiową, herbata z cytryną.

Czwartek 17.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z szynką, rzodkiewką i jajkiem, herbata malinowa.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Barszcz czerwony, łazanki z mięsem z szynki wieprzowej i kapustą kiszoną, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami własnego wypieku, kawa zbożowa z mlekiem.

Piątek 18.09.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z pastą z makreli wędzonej, herbata z cytryną.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, banan, śliwka.
OBIAD: Krupnik kotlety rybne mielone, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem i serkiem Almette, kakao.

Poniedziałek 21.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaski dziecięce z ketchupem, herbata z sokiem wiśniowym.
DESER: Sok marchwiowy.
OBIAD: Grochówka z kiełbasą, kluski na parze, koktajl truskawkowy, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem, żółtym serem, pomidorem i zieloną sałatą, herbata owocowa.

Wtorek 22.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z pastą kiełbasianą, herbata z cytryną.
DESER: Jogurt naturalny z musem malinowym.
OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami, strogonow, kasza gryczana, sałata lodowa, kompot.
PODWIECZOREK: Deser ptasie mleczko.

Środa 23.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasą szynkową, jajkiem, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Tarta marchewka z jabłkiem.
OBIAD: Zupa szpinakowa z ryżem, kotlet drobiowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Graham z twarożkiem i rzodkiewką,  kawa z mlekiem.

Czwartek 24.09.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną, baton pszenny z masłem i dżemem.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku, risotto z mięsem z szynki wieprzowej, sos pomidorowy, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z polędwicą drobiową, pomidorem, herbata z cytryną.

Piątek 25.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb mieszany z sałatką śledziową, herbata z cytryną.
DESER: Jabłko w plasterkach.
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, filet z morszczuka, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i jabłka, kompot.
PODWIECZOREK: Aktimel, kiwi.

 

 od 01.09.2015r. do 11.09.2015r.

Wtorek 01.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata z cytryną.
DESER: Sok pomarańczowy.
OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą kuskus, makaron z mięsem i sosem bolońskim, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka maślana z masłem i kremem Nutella, kawa zbożowa.

Środa 02.09.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Nestle”, bułka paryska z masłem i dżemem.
DESER: Aktimel.
OBIAD: Zupa grysikowa, pulpety w sosie śmietanowym, sałatka z buraczków, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel morelowy z biszkoptem.

Czwartek 03.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki drobiowe w cieście,surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem i serkiem Almette, kakao.

Piątek 04.09.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb graham, pasta z jajek, kawa Inka z mlekiem.
DESER: Nektaryny w plasterkach.
OBIAD: Żurek z maślanki, paluszki rybne, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Bakuś.

Poniedziałek 07.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, parówka drobiowa z musztardą, herbata z cytryną.
DESER: Mleko smakowe.
OBIAD: Zupa kalafiorowa,naleśniki z dżemem brzoskwiniowym, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z polędwicą drobiową, herbata owocowa.

Wtorek 08.09.2015r.
ŚNIADANIE. Chleb z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata z cytryną,
DESER: Sok Kubuś o smaku banan-marchew-jabłko.
OBIAD: Rosół z makaronem, pieczeń z indyka, sałatka z kapusty czerwonej, ziemniaki, sos, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z polewą truskawkową.

Środa 09.09.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Kangus”, rogal z masłem.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa ogórkowa, pierogi z mięsem, kapustą i skwarkami z boczku, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną.

Czwartek 10.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka gotowana, pomidor, herbata malinowa.
DESER: Danon.
OBIAD: Barszcz ukraiński, gulasz drobiowy z kaszą, sałatka z ogórka konserwowego, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl bananowy z biszkoptem.

Piątek 11.09.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z pastą z tuńczyka (jajko, ogórek, cebula), herbata z cytryną.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa krem brokułowy, ziemniaki, kotlety z jajek, mizeria, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt Gratka.

od 22.06.2015r. do 30.06.2015r.
poniedziałek 22.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka gotowana, pomidor, herbata z cytryną.
DESER: Sok bananowy.
OBIAD: Zupa marchewkowa, racuchy z jabłkami, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem i Nutellą, kawa zbożowa z mlekiem.

wtorek 23.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaska drobiowa z musztardą, herbata z sokiem.
DESER: Banan.
WYCIECZKA: Suchy prowiant: bułka z żółtym serem, banan, sok, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz drobiowy, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Danio brzoskwiniowy.

Środa 24.06.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami, bułka z masłem i dżemem.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Rosół z makaronem, kotleciki drobiowe w cieście, ziemniaki młode z koperkiem, mizeria, kompot.
PODWIECZOREK: Kanapki z szynką, pomidorem, jajkiem, herbata z cytryną.

Czwartek 25.06.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa krakowska, kawa zbożowa z mlekiem.
DESER: Aktimel.
OBIAD: Zupa brokułowa, zrazy mielone w sosie, ziemniaki, kalafior gotowany, kompot.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa: jabłko, banan, arbuz.

Piątek 26.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem i serkiem Almette, kawa zbożowa.
DESER: Tarte jabłko.
OBIAD: Żurek, paluszki rybne, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Mleczna kanapka.

Poniedziałek 29.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, polędwica drobiowa,ogórek zielony, herbata z cytryną.
DESER: Jabłko w plasterkach.
OBIAD: Zupa kalafiorowa, ryż z koktajlem ze świeżych truskawek, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z żółtym serem ketchupem, herbata malinowa.

Wtorek 30.06.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb dyniowy z pastą z tuńczyka, herbata z cytryną.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD: Krupnik, pulpety w sosie śmietankowo-chrzanowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, pora i jabłek, kompot.
PODWIECZOREK: Deser Bakuś waniliowy.

od 08.06.2015r. do 19.06.2015r.

poniedziałek 08.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z szynką i pomidorem, herbata owocowa.
DESER: Sok Kubuś.
OBIAD: Zupa ziemniaczana z kaszą jaglaną, makaron z mięsem i młodą kapustą białą, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z masłem i nutellą, kawa z mlekiem.

wtorek 09.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka gotowana, ogórek zielony, herbata z cytryną.
DESER: Jogurt Serduszko.
OBIAD: Krupnik, gulasz z indyka, ziemniaki, sałatka z kiszonych ogórków, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel malinowy z biszkoptem.

Środa 10.06.2015r.
ŚNIADANIE: Parówki z szynki na gorąco, chleb z masłem, herbata z sokiem wiśniowym.
DESER: Jabłka w plasterkach.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku, kotlety mielone, sałatka z buraczków, młode ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z pasztetem drobiowym,kawa Inka.

Czwartek 11.06.2015r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli, bułka z masłem i miodem.
DESER: Nektar z czarnej porzeczki.
OBIAD: Barszcz biały, parówka w przecierze, ziemniaki, młoda kapusta z koperkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto własnego wypieku z jabłkami, herbata z cytryną.

Piątek 12.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, żółtym serem i pomidorem, kakao.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa z czerwonej fasoli, racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Danio waniliowy.

Poniedziałek 15.06.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem i kiełbasą krakowską, herbata z cytryną.
DESER: Sok multiwitamina
OBIAD: Zupa grochowa z kiełbasą, paluszki rybne, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Graham z twarożkiem i rzodkiewką,  kawa z mlekiem.

Wtorek 16.06.2015r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z pastą kiełbasianą, herbata z sokiem malinowym. Woda mineralna niegazowana.
DESER:Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, arbuz, kiwi.
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem, kotlet drobiowy, ziemniaki młode z koperkiem, mizeria, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl bananowy, rogal z masłem.

Środa 17.06.2015r.
ŚNIADANIE: Bułka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną.
DESER: Lubiś.
OBIAD: Barszcz ukraiński, pyzy z mięsem i smażoną cebulką, kompot.
PODWIECZOREK:Chleb z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata owocowa.

Czwartek 18.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z pastą twarogową z ogórkiem zielonym, jogurtem, szczypiorkiem, herbata z cytryną.
DESER: Danon.
OBIAD: Rosół z makaronem, schab pieczony, sos, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki młode, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z sokiem malinowym.

Piątek 19.06.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z pastą z tuńczyka (jajko, ogórek, cebula), herbata z cytryną. Woda mineralna niegazowana.
DESER: Sok Pysio.
OBIAD: Żurek z maślanki kotlety zakarpackie z sosem pieczarkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Ferrero Kinder Pingui.

 

od 25.05.2015r. do 05.06.2015r.

poniedziałek 25.05.2015r.
ŚNIADANIE: Kiełbaski drobiowe na gorąco, chleb z masłem, herbata z cytryną.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa jarzynowa,ryż z koktajlem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem, ser żółty, kakao.

wtorek 26.05.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z kiełbasą szynkową, pomidor, szczypiorek, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Sok bananowy.
OBIAD: Zupa z kaszy jaglanej z warzywami, sztuka mięsa, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń cytrynowy z biszkoptem.

Środa 27.05.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli, chleb z masłem i dżemem.
DESER: Zott Monte.
OBIAD: Zupa kalafiorowa, makaron z mięsem i sosem bolońskim, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z polędwicą drobiową, herbata z cytryną.

Czwartek 28.05.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasą krakowską suchą, pomidorem, herbata z cytryną.
DESER: Sok „Witaminka”
OBIAD: Zupa marchewkowa, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z masłem i serkiem Almette, herbata z cytryną.

Piątek 29.05.2015r.
ŚNIADANIE: Graham z masłem, serkiem topionym, herbata malinowa.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Barszcz biały, jajko sadzone, mizeria, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: „Mikuś” mleczna kanapka.

Poniedziałek 01.06.2015r.

DZIEŃ DZIECKA
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski cielęce, ketchup, herbata z cytryną.
DESER: Sok Kubuś + niespodzianka.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z dżemem, kompot. Woda mineralna niegazowana.
PODWIECZOREK: Koktajl bananowy z biszkoptem.

Wtorek 02.06.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, polędwica sopocka, sałata, pomidor,  herbata z sokiem pomarańczowym.
DESER: Aktimel.
OBIAD: Zupa grysikowa, bitki wieprzowe, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Galaretka z bitą śmietaną.

Środa 03.06.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka z masłem.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, banan, kiwi.
OBIAD: Zupa ogórkowa, strogonow, kasza gryczana, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną.

Czwartek 04.06.2015r.
Boże Ciało

Piątek 05.06.2015r.
ŚNIADANIE: Bułka pszenna z masłem i pastą śledziową, herbata z cytryną.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa szpinakowa z ryżem, kotlety z jajek,ziemniaki mizeria, kompot.
PODWIECZOREK: Deser Bakuś truskawkowy.

 

od 11.05.2015r. do 22.05.2015r.

poniedziałek 11.05.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem,kiełbaski dziecięce z ketchupem, herbata z cytryną.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Grochówka z kiełbasą, kluski na parze, koktajl truskawkowy, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem pomidorem, ogórkiem, zieloną sałatą, herbata owocowa.

wtorek 12.05.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z sałatką z selera (jajka, żółty ser, seler konserwowy) herbata z cytryną.
DESER: Wafle ryżowe, woda mineralna.
OBIAD: Zupa szpinakowa z ziemniakami, gulasz drobiowy, kasza, ogórek kiszony, kompot.
PODWIECZOREK: Deser ptasie mleczko.

Środa 13.05.2015r.
ŚNIADANIE: Bułka z szynką,rzodkiewką i jajkiem, herbata malinowa.
DESER: Banan.
OBIAD: Barszcz ukraiński, łazanki z mięsem z szynki wieprzowej i kapustą kiszoną, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto murzynek własnego wypieku, kawa zbożowa z mlekiem.

Czwartek 14.05.2015r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, chleb z masłem.
DESER:Kiwi.
OBIAD:Rosół z makaronem, pieczeń wieprzowa, kapusta czerwona, ziemniaki, sos, kompot.
PODWIECZOREK: Rogalik z dżemem truskawkowym, kakao.

Piątek 15.05.2015r.
ŚNIADANIE: Baton pszenny z twarożkiem na słodko, herbata z sokiem pomarańczowym.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa z fasoli czerwonej, morszczuk panierowany, warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchewka), ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z musem malinowym.

Poniedziałek 18.05.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb graham z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem i zieloną sałatą,herbata z sokiem pomarańczowym.
DESER: Sok Kubuś.
OBIAD: Zupa ziemniaczana z kaszą kus kus, makaron z serem, masłem i cukrem, kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane z pasztetową, kawa z mlekiem.

Wtorek19.05.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty  z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, kawa Inka z mlekiem.
DESER: Deser Puding.
OBIAD: Zupa brokułowa, pierogi z mięsem i kapustą i skwarkami z boczku, kompot.
PODWIECZOREK: Frytki,herbata z cytryną.

Środa 20.05.2015r.
ŚNIADANIE:Zupa mleczna z płatkami Nestle, bułka z masłem i dżemem.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku, risotto z mięsem z szynki wieprzowej, sos pomidorowy, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z polędwicą drobiową, pomidorem, herbata z cytryną.

Czwartek 21.05.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaska śląska z musztardą, herbata z cytryną.
DESER: Deser mleczny „Zott Monte”
OBIAD: Krupnik, pieczeń z indyka, sos, surówka z marchewki, pora i jabłka, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń malinowy.

Piątek 22.05.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z sałatką śledziową, herbata z cytryną.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD: Żurek śląski, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Mleczna kanapka.

od 27.04.2015r. do 08.05.2015r.

poniedziałek 27.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb graham z masłem, jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem.
DESER: Sok bananowy.
OBIAD: Zupa gołąbkowa,kluski na parze z koktajlem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z pasztetową,herbata z cytryną.

wtorek 28.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb mieszany z masłem, kiełbaski drobiowe na gorąco z ketchupem, herbata z sokiem cytrynowym.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: banan, jabłko, kiwi.
OBIAD: Rosół z lanym ciastem, potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń waniliowy z biszkoptem.

Środa 29.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z pastą twarogową z ogórkiem zielonym, jogurtem, szczypiorkiem,kawa Inka z mlekiem.
DESER: Lubiś.
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, mokre kotlety (drobiowe w zalewie), surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Wiosenne kanapki (ser żółty, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka czerwona), herbata z cytryną.

Czwartek 30.04.2015r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli, rogal z masłem i miodem.
DESER: Jabłko.
OBIAD: Zupa ogórkowa,spaghetti z mięsem, kompot.
PODWIECZOREK: Gofry własnego wypieku z dżemem brzoskwiniowym, herbata z sokiem pomarańczowym.

Piątek 01.05.2015r.
Święto Pracy

Poniedziałek 04.05.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska,ogórek zielony, herbata z cytryną.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej, pierogi z serem, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy,pałeczki biszkoptowe, jabłko.

Wtorek 05.05.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z kiełbasą szynkową, pomidor, szczypiorek, herbata z sokiem.
DESER: Surówka z marchewki z jabłka.
OBIAD: Zupa koperkowa z kaszą jęczmienną, pieczeń z indyka, sałatka z czerwonej kapusty, ziemniaki, sos, kompot.
PODWIECZOREK: Pączek, kawa zbożowa.

Środa 06.05.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb orkiszowy z masłem i pastą kiełbasianą, ogórek zielony, kawa Inka z mlekiem.
DESER: Aktimel.
OBIAD: Rosół z makaronem, bogracz z kluseczkami, kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z żółtym serem, keczupem, herbata owocowa.

Czwartek 07.05.2015r.

ŚNIADANIE:Chleb z masłem z nutellą, kawa Inka.
DESER: Sok Kubuś o smaku marchew-jabłko-pomarańcza.
OBIAD: Żurek z maślanki, kotlet mielony z warzywami, ziemniaki, sos pomidorowy, sałatka  z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, polędwicą drobiową i pomidorem, herbata z cytryną.

Piątek 08.05.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z pastą z tuńczyka (jajko, ogórek, cebula), herbata z cytryną.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa kalafiorowa, halibut, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i jabłka, kompot.
PODWIECZOREK: Danon, banan.

 od 13.04.2015r. do 24.04.2015r.

poniedziałek 13.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem i z polędwicą sopocką, herbata z cytryną.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z dżemem brzoskwiniowym, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem.
wtorek 14.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem i serkiem homogenizowanym, kakao.
DESER: Sok pomarańczowy.
OBIAD: Zupa grysikowa, pulpety w sosie śmietankowo-chrzanowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, pora i jabłek, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, ciastka petitki.

Środa 15.04.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami Cini minis, chałka z masłem.
DESER: Danon.
OBIAD: Rosół z kurczaka z makaronem, udko pieczone, sos,ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: Baton pszenny z masłem, serek topiony do smarowania, herbata z sokiem malinowym.

Czwartek 16.04.2015r.

ŚNIADANIE: Parówki z szynki z keczupem,chleb z masłem, herbata z cytryną.
DESER: Jabłko tarte.
OBIAD: Zupa ogórkowa, łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem wędzonym, kompot.
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką i ogórkiem zielonym, kawa zbożowa.

Piątek 17.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem i pastą z makreli, herbata z cytryną.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa ziemniaczana,filet z morszczuka panierowany, sałata lodowa, ziemniaki,kompot
PODWIECZOREK: Deser Monte.

Poniedziałek 20.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, jajecznica, herbata z sokiem z żurawiny.
DESER: Jogurt Serduszko.
OBIAD: Zupa marchewkowa, placki ziemniaczane, kompot. Banan.
PODWIECZOREK: Bułka z szynką i pomidorem, herbata owocowa.

Wtorek 21.04.2015r.

ŚNIADANIE:Bułka z masłem, szynka, rzodkiewka,sałata, herbata z cytryną.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Barszcz biały, gulasz z kaszą gryczaną, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem, kakao.

Środa 22.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, polędwica sopocka, pomidor, herbata z sokiem z żurawiny.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, banan, kiwi.
OBIAD: Zupa brokułowa z ryżem, bitki wołowe, ziemniaki, sos, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z musem truskawkowym.

Czwartek 23.04.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaski na gorąco,musztarda, herbata malinowa.
DESER: Aktimel.
OBIAD: Krupnik, sztuka mięsa, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami własnego wypieku, kakao.

Piątek 24.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem i serkiem Almette, herbata z cytryną.
DESER: Sok Kubuś o smaku banan-marchew-jabłko.
OBIAD:Zupa z zielonego groszku, kotlety zakarpackie z sosem pieczarkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Deser Bakuś.

od 30.03.2015r. do 10.04.2015r.

poniedziałek 30.03.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, parówka drobiowa na gorąco z musztardą,kawa zbożowa.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD:Zupa krem z zielonego groszku, racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z szynką i pomidorem, herbata owocowa.

wtorek 31.03.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli, bułka z masłem i dżemem.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, mizeria, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z pasztetem drobiowym,herbata z cytryną.

Środa 01.04.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, szynką drobiową, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: jabłko, banan, kiwi.
OBIAD: Barszcz ukraiński, pieczeń wieprzowa, sos, sałatka z białej kapusty, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń malinowy z biszkoptem.

Czwartek 02.04.2015r.

ŚNIADANIE: Kanapka z jajkiem i pomidorem, herbata z cytryną.
DESER: Czekoladowy zajączek.
OBIAD:Zupa szpinakowa z ziemniakami, leczo z parówki, ziemniaki, surówka z pora, jabłka i marchewki , kompot.
PODWIECZOREK: Graham z twarożkiem i rzodkiewką,  kawa z mlekiem.

Piątek 03.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z masłem,ser topiony w plasterkach z ogórkiem kiszonym, herbata owocowa.
DESER: Jogurt Serduszko.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne, ziemniaki,marchewka na gęsto, kompot.
PODWIECZOREK: Mleczna kanapka.

Poniedziałek 06.04.2015r.

Poniedziałek Wielkanocny

Wtorek 07.04.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kakao.
DESER: Jabłko tarte.
OBIAD: Zupa zalewajka ze śmietaną, kiełbasą oraz jajkiem, makaron z serem, masłem i cukrem,kompot.
PODWIECZOREK: Sok marchewkowy Hortex, biszkopty.

Środa 08.04.2015r.
ŚNIADANIE: Parówki z szynki z musztardą,chleb z masłem, kawa z mlekiem.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa ryżowa, pieczeń z indyka, ziemniaki,sos, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Tosty z masłem czosnkowym i serem żółtym, keczup, herbata z cytryną.

Czwartek 09.04.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata z cytryną.
DESER: Mleko smakowe.
OBIAD: Rosół z makaronem, ziemniaki, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot.
PODWIECZOREK: Brzoskwinie w syropie.

Piątek 10.04.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pastą z jajek ze szczypiorkiem, herbata malinowa.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa grochowa, kopytka na słodko, kompot. Banan.
PODWIECZOREK: Deser Bakoma.

od 16.03.2015r do 27.03.2015r.

poniedziałek 16.03.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z masłem i pastą kiełbasianą, ogórek zielony, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, ryż z koktajlem truskawkowym, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z masłem i pomidorem, kawa zbożowa.

wtorek17.03.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, baton pszenny z masłem i dżemem.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: banan, jabłko, mandarynka.
OBIAD: Żurek śląski, gulasz z indyka z kaszą, sałatka z ogórka konserwowego, kompot.
PODWIECZOREK: Galaretka kryształki z bitą śmietaną i tartą czekoladą.

Środa 18.03.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, winerki na gorąco z ketchupem, herbata z cytryną
DESER: Aktimel.
OBIAD: Rosół z lanym ciastem, bogracz z kluseczkami, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem, twarożek na słodko, kawa zbożowa.

Czwartek 19.03.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasą szynkową, pomidorem, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Sok Kubuś o smaku banan-marchew-jabłko
OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem, kotlet drobiowy panierowany, marchewka zasmażana z groszkiem, ziemniaki, kompot
PODWIECZOREK: Kasza manna z polewą truskawkową.

Piątek 20.03.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem i sałatką śledziową, herbata z cytryną.
DESER: Chrupsy owocowe.
OBIAD: Kapuśniak z boczkiem wędzonym, kluski leniwe z masłem i cukrem, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Danio brzoskwiniowy.

Poniedziałek 23.03.2015r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem,kiełbaski orawskie na gorąco z musztardą, herbata malinowa.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa brokułowa, placuszki serowe z cukrem pudrem, kompot
PODWIECZOREK: Bułka z pasztetem drobiowym, kawa Inka z mlekiem.

Wtorek 24.03.2015r.

ŚNIADANIE: Chałka drożdżowa z masłem i miodem, kakao.
DESER: Jogurt owocowy Serduszko.
OBIAD: Żurek z maślanki, kotlet mielony z warzywami, ziemniaki, sos pomidorowy, sałatka  z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: Pączek, herbata z cytryną.

Środa 25.03.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Lion”, bułka z masłem i dżemem.
DESER: Sok Kubuś o smaku marchew-jabłko-pomarańcza .
OBIAD: Krupnik, sztuka mięsa, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem i polędwicą drobiową, herbata z cytryną.

Czwartek 26.03.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z pastą z tuńczyka (jajko, ogórek, cebula), herbata z cytryną .
DESER: Danon.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej, strogonow, ryż, surówka z kapusty pekińskiej,
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem żółtym i keczupem, herbata malinowa.

Piątek 27.03.2015r.
ŚNIADANIE: Bułka z masłem, żółtym serem i rzodkiewką, kakao.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa kalafiorowa, halibut, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i jabłka, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Bakuś waniliowy.

 

od 02.03.2015r. do 13.03.2015r

poniedziałek 02.03.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem,kawa Inka.
DESER: Mandarynka.
OBIAD: Barszcz czerwony, łazanki z mięsem i kapustą, kompot.
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, polędwicą drobiową i żółtym serem, herbata malinowa.

wtorek 03.03.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb mieszany z masłem, kiełbaski drobiowe na gorąco z ketchupem, herbata z sokiem cytrynowym.
DESER: Sok pomarańczowy.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, mokre kotlety (drobiowe w zalewie), surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń o smaku śmietankowym.

Środa 04.03.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka maślana z masłem.
DESER: Zott monte
OBIAD: Rosół z lanym ciastem, kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym ziemniaki,sałatka z ogórka kiszonego i pomidora, kompot.
PODWIECZOREK: Gofry własnego wypieku z dżemem brzoskwiniowym, herbata owocowa.

Czwartek 05.03.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, szynka gotowana, pomidor,herbata z cytryną
DESER: Sok Witaminka – marchwiowy.
OBIAD: Zupa ryżowa z groszkiem, schab po sztygarsku, kapusta czerwona z ananasem, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Baton pszenny z masłem i Nutellą,   kawa zbożowa z mlekiem.

Piątek 06.03.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z pastą twarogową z ogórkiem zielonym, jogurtem, szczypiorkiem, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa grochowa, kopytka z masłem i cukrem, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Bakuś truskawkowy.

Poniedziałek 09.03.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, parówka z szynki z musztardą, herbata owocowa.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa gołąbkowa,kluski na parze z koktajlem jagodowym, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z masłem i serkiem Almette, kakao.

Wtorek10.03.2015r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kulkami czekoladowymi, bułka z masłem.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: kiwi, banan, jabłko.
OBIAD: Zupa ziemniaczana, kluski z mięsem okraszone boczkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel malinowy z biszkoptem.

Środa 11.03.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb graham z masłem, jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem.
DESER: Sok Kubuś o smaku: marchew-jabłko-pomarańcza.
OBIAD: Zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z pasztetową,herbata z cytryną.

Czwartek 12.03.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa marchewkowa, pulpety drobiowe w sosie śmietankowym, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: Ferrero Kinder Pingui.

Piątek 13.03.2015r.
ŚNIADANIE:Bułka z masłem i serkiem topionym, herbata z cytryną.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Barszcz ukraiński, kotlety rybne mielone, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Serek Danio waniliowy.

od 16.02.2015r. do 27.02.2015r

poniedziałek 16.02.2015r.
ŚNIADANIE: Parówki z szynki z musztardą,chleb z masłem, herbata z cytryną.
DESER: Sok Witaminka.
OBIAD: Zupa zalewajka ze śmietaną, kiełbasą oraz jajkiem, makaron z serem, masłem i  cukrem,kompot.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z serem i keczupem, herbata owocowa.

wtorek 17.02.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cini- minis, baton pszenny z masłem i dżemem truskawkowym.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel o smaku pomarańczowym, mandarynka.

Środa 18.02.2015r.
ŚNIADANIE: Graham z serkiem Almette o smaku śmietankowym i owocowym, herbata owocowa
DESER: Jogurt „Actimel”
OBIAD: Zupa pomidorowa, paluszki rybne, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, kompot.
PODWIECZOREK: Babka „Zebra” własnego wypieku, herbata z cytryną

Czwartek 19.02.2015r.

ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, szynką drobiową, herbata z sokiem malinowym.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Barszcz biały, stek wieprzowy, sos, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z pasztetem drobiowym,herbata z cytryną.

Piątek 20.02.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z pastą z makreli wędzonej, herbata z cytryną.
DESER: Owoce mieszane w plasterkach: pomarańcza, banan, kaki.
OBIAD: Kapuśniak, racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt Jogobella o smaku jagodowym.

Poniedziałek 23.02.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb wieloziarnisty, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata z sokiem wiśniowym.
DESER: Sok Pysio banan – brzoskwinia – gruszka.
OBIAD: Zupa ogórkowa, pierogi z serem, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z masłem i pastą jajeczną, kakao.

Wtorek 24.02.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaski na gorąco z ketchupem, herbata z cytryną.
DESER: Jogurt Serduszko.
OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz drobiowy, kasza jęczmienna, sałata lodowa, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kasza manna z polewą truskawkową.

Środa 25.02.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli, chleb orkiszowy z masłem.
DESER: Owoce w plasterkach: jabłko, gruszka, kiwi.
OBIAD: Rosół z makaronem, indyk- filet w sosie, ryż na sypko, surówka z pora, jabłka i marchewki kompot.
PODWIECZOREK: Rogal z masłem i miodem, herbata z cytryną.

Czwartek 26.02.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka gotowana, pomidor, kawa z mlekiem.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD: Zupa brokułowa, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot.
PODWIECZOREK: Mleczna kanapka.

Piątek 27.02.2015r.
ŚNIADANIE: Kanapka z jajkiem i ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.
DESER: Jabłko.
OBIAD: Zupa fasolowa, filet rybny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Ciastko Lubiś z musem jabłkowym, nektar bananowy.

od 02.02.2015r. do 13.02.2015r

Poniedziałek 02.02.2015r.
ŚNIADANIE: Bułka z masłem i pastą kiełbasianą, kawa zbożowa.
DESER: Banan.
OBIAD: Zupa szpinakowa z jajkiem, łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem wędzonym, kompot.
PODWIECZOREK:Tosty z masłem czosnkowym i serem żółtym, keczup, herbata z cytryną.

Wtorek 03.02.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami ,,Nestle’’, bułka z masłem i miodem.
DESER: Actimel.
OBIAD: Barszcz ukraiński, gulasz drobiowy z kaszą, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
PODWIECZOREK: Chleb z masłem, szynką drobiową, rzodkiewką, herbata z cytryna.

Środa 04.02.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem i pastą jajeczną, herbata z sokiem cytrynowym.
DESER: Sok marchwiowo-brzoskwiniowy.
OBIAD: Zupa ryżowa, bitki wołowe, ziemniaki,sos, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
PODWIECZOREK: Gofry własnego wypieku z dżemem brzoskwiniowym, kawa zbożowa.

Czwartek 05.02.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaska drobiowa na gorąco,musztarda, herbata z cytryną.
DESER: Sok jabłkowy, pałeczki kukurydziane.
OBIAD: Rosół z makaronem, ziemniaki, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot.
PODWIECZOREK: Deser pianka z galaretek z bitą śmietaną.

Piątek 06.02.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem i serkiem topionym, herbata z cytryną.
DESER: Owoce w plasterkach: jabłko, kiwi, banan.
OBIAD: Żurek śląski, jajko sadzone ziemniaki, sałatka z ogórka konserwowego, kompot.
PODWIECZOREK: Ferrero Kinder Pingui.

Poniedziałek 09.02.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty  z pastą edamską (ser żółty, ogórek. szynka konserwowa) herbata z cytryną.
DESER: Sok marchewkowy.
OBIAD: Zupa ziemniaczana,kluski na parze z koktajlem truskawkowo-bananowym, kompot
PODWIECZOREK: Bułka z ,,Nutellą’’, kakao

Wtorek 10.02.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem, parówka z szyki na gorąco, ketchup, herbata z cytryną.
DESER: Danonek.
OBIAD: Zupa grysikowa na wywarze z jarzynami, bigos z pieczywem, kompot.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (banan, jabłko, kiwi, mandarynka).

Środa 11.02.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z sałatką francuską (wędlina, jaja, ser żółty), herbata z cytryną,
DESER: Tarte jabłko.
OBIAD: Krupnik, ziemniaki, parówka w przecierze, marchewka na gęsto z groszkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel morelowy, mandarynka.

Czwartek 12.02.2015r. Tłusty czwartek
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Fitness”, chleb orkiszowy z masłem.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa pomidorowa z gwiazdkami, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, kapusta czerwona, kompot.
PODWIECZOREK: Pączki własnego wypieku, herbata z sokiem malinowym.

Piątek 13.02.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z żółtym serem i pomidorem, herbata z cytryną.
DESER: Mleko smakowe.
OBIAD: Zupa ogórkowa, paluszki rybne,ziemniaki, warzywa na parze (brokuł, kalafior, marchew), kompot.
PODWIECZOREK: Deser Bakuś.

od 19.01.2015r. do 30.01.2015r

poniedziałek 19.01.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, jajecznica, herbata z cytryną.
DESER: Sok multiwitamina.
OBIAD: Zupa marchewkowa, placki ziemniaczane, kompot
PODWIECZOREK: Bułka z szynką i pomidorem, herbata owocowa.

wtorek 20.01.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony,herbata z sokiem.
DESER: Mandarynka.
OBIAD: Rosół z makaronem, pieczeń z indyka, sałatka z kapusty czerwonej, ziemniaki, sos, kompot.
PODWIECZOREK: Budyń malinowy ze słomką ptysiową.

środa 21.01.2015r.
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami „Kangus”, rogal z masłem.
DESER: Sok jabłkowy.
OBIAD: Zupa z zielonego groszku,makaron z mięsem i sosem Napoli, kompot.
PODWIECZOREK: Babka piaskowa, herbata z sokiem malinowym.

Czwartek 22.01.2015r.

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbaski na gorąco,musztarda, herbata z cytryną.
DESER: Jogurt Serduszko.
OBIAD:Zupa pomidorowa z ryżem, mokre kotlety (drobiowe w zalewie), surówka z marchewki i ogórka, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy z biszkoptem.

Piątek 23.01.2015r.
ŚNIADANIE: Graham z serem żółtymi, kawa zbożowa.
DESER: Sok Pysio.
OBIAD: Zupa fasolowa,kopytka z masłem i cukrem,kompot, mandarynka.
PODWIECZOREK: Deser Zott Monte.

Poniedziałek 26.01.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka gotowana, pomidor, kawa zbożowa.
DESER: Deser Danon.
OBIAD: Zupa ziemniaczana z kaszą jaglaną, naleśniki z dżemem, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka paryska z pasztetem drobiowym, herbata owocowa.

Wtorek 27.01.2015r.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka z masłem i miodem.
DESER: Owoce w plasterkach: jabłko, kiwi, banan.
OBIAD: Krupnik, sztuka mięsa, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot.
PODWIECZOREK: Bułka z ,,Nutellą’’, herbata z cytryną.

Środa 28.01.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem i serkiem Almette, herbata z cytryną.
DESER: Chrupsy jabłkowe.
OBIAD: Rosół z lanym ciastem, bogracz z kluskami, kompot.
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy z biszkoptem.

Czwartek 29.01.2015r.
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, winerki wieprzowe z ketchupem, herbata malinowa.
DESER: Actimel.
OBIAD: Kapuśniak, zrazy, sos, sałatka z buraczków, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Tarta marchewka z jabłkiem.

Piątek  30.01.2015r.
ŚNIADANIE:Chleb z sałatką śledziową, herbata z cytryną.
DESER: Sok z czarnej porzeczki.
OBIAD: Barszcz biały, kotlety z jajek, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Deser Bakoma.